Slovenská hokejová 20 podľahla Martinu tesne 2:3

19.09.2012 Celý región

Bratislava 19. septembra (TASR) - Slovenským juniorským reprezentantom nevyšiel úvod duelu. V 6. minúte išiel na trestnú Klimčík a Martinčania využili hneď svoju prvú presilovku v zápase. Ani nie minútu po prvom góle Vartovníka sa trafil aj Horský a hostia viedli už 2:0.

Martin mal prevahu aj v ďalšom priebehu, no gólové šance si už nevypracoval. Naopak, v závere úvodného dejstva sa to podarilo domácim, keď v 18. minúte strelil kontaktný gól Uhrík. Úvod druhej tretiny však patril opäť hosťom. Už po 49 sekundách upravil na dvojgólový rozdiel Beran. Slovenskí reprezentanti sa vzápätí museli brániť početnej presile, ale Nagy neinkasoval.

Juniori sa dostali späť do zápasu v druhej polovici tretiny. V 34. minúte išiel na trestnú Martinčan Beňa, "dvadsiatka" presilovku nevyužila, no sekundu po jej uplynutí skončila v martinskej sieti Bírešova strela - 2:3. Domáci sa v záverečnom dejstve pokúšali vyrovnať a poslať zápas do predĺženia. Vypracovali si niekoľko šancí, no nedokázali ich využiť. V samom závere mali k dispozícii presilovku a hrali bez brankára, ale ani početná výhoda o dvoch hráčov nepriniesla vytúžené vyrovnanie.

HK Orange 20 - MHC Mountfield Martin 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Góly: 18. Uhrík (Bíreš), 36. Bíreš (Uhrík) - 6. Vartovník (A. Novotný, Markovič), 7. Horský (Tupý), 21. M. Beran (Markovič, A. Novotný)
Vylúčení: 2:6 na 2 min
presilovky: 0:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Štefik - M. Valach, Holienka
240 divákov

HK Orange: A. Nagy (22. Romančík) - Nechala, Luža, Korím, Rusina, M. Bednár, Buri, Z. Tóth, Pospíšil - M. Hinďoš, Kolena, A. Lipovský - Klimčík, Fekiač, Klučiar - D. Hudec, Bíreš, Uhrík - B. Mráz, Boltun, Podsedlý
Martin: Šúrek - A. Novotný, Beňa, Pukalovič, Tupý, Zukal, Perniš, Majer, M. Danko - Markovič, M. Beran, Vartovník - T. Petruška, Horský, Fadrný - Murček, M. Hollý, Mikušovič - Kentoš, Dírer, Slávik
 

Vyberte región